January 9, 2012

Bestnyer Dapat Baby Kembar...


Teruja tak korang bila korang dimaklumkan yg bahawasanya korang bakal mendapat bby twin?
Last week gi checkup kali kedua tuk kepastian tentang kandungan mama anis.Appoitment mama anis di klinik kesihatan sepatutnya pkul 9.00 pagi tpi dek kerana hari yg terlampau bz mama anis hanya berkesempatan ke Klinik Kesihatan hanya pada pukul 2.00 petang @ 4 Januari 2012...Mama anis cukup2 berterima kasih kepada cek suami kerana dengan jasa baik dia, dia telah mengambil no giliran n mendaftarkan mama anis di KK pada pkul 11.50 pagi. Jadi petang nya mama anis tk perlulah menunggu panjang untuk checkup kan.
    Pkul 1.30 petang mama anis tgu en.suami bagi buku pink yg dia gi daftar tadi n sembang2 bla...bla....sikit n dia tapaukan makanan sikit utk mama anis (baikkan en.suami saya...hehehehe) then mama anis trus vroom...vromm.. ke KK...smpai kat KK dlm kul 1.40 petang tgu dlm pintu KK bukak lam keta dlu smbil2 memenuh kan isi perut...nyumm...nyumm....lima minit pkul 2 mama anis trus gerak ke pintu masuk klinik..alamak pintu lum bukak la lagi tunggu lagi depan pintu.Kul 2.00 tepat pintu bukak rmai2 serbu msuk dalam.org lain sibuk2 tgu turn nk daftar mama anis plak trus ke kaunter urine test n HB.Jadi save tima la sikit kan. result urine test OK...tpi HB la plak low dari 11.3 jatuh ke 9.2 mencecet2 nurse yg check Hb tuh ngan mama anis.
    Pastu terkedek2 la plak gi scan card tuk jumpa nurse....kat Klinik kesihatan putrajaya ada sistem baru tau tuk tahun 2012.smua buku pink diwajibkan letak kat dalam bakul n kita hanya akan dicheckup oleh nurse yg sama sepanjang kita checkup di situ k..kalu dlu kan setiap kali kita checkup akan jumpa nurse yg berbeza2 kan..10 mint tunggu no giliran mama anis dipanggil (cepatkan..huhuhuhu).masuk jumpa nurse.
Kena bebel lagi 1) family planning fail - hahahaha mana tknya bby mama anis yg last skrg baru hnya berusia 9 month dh tetibe ade lagi hahahaha.ape nk buatkan rezeki. 2) HB low - nurse suruh jaga pemakanan...n bla...bla...bla..(ntah ape yg direpekkan ntah la).
    Then check perut tuk jntung bby, smua ok.pastu nurse refer ke doa tuk scan.keluar bilik nurse gi scan balik card kat kaunter tunggu lagi kat ruang menunggu tuk jumpa doc plak. lebey kurang 5-7 minit dh dipanggil. masuk bilik doc, doc scan n disahkan bahawasanya 'ha' a la puan, saya nmpak bby puan ada dua , twin neh.' hehehehehehe...tgok kat screen...dok bergerk2 bby comelnye...so doc KK pun referkan lah mama anis ke Hospital.untuk makluman memg setiap kandungan yg lebih dari satu akn direferkan automatik ke hospital yer...(ala lemahnye kena gi checkup kat hospital lak).
    Nanti mama anis ceta kan plak yer pengalaman checkup kat Hospital k....

2 comments:

Pink Tulip said...

twin?bestnye...hehe...hope mama anis & baby2 sihat2 selalu

mama-anis said...

makaseh yer...

Recent Posts