November 15, 2011

Jom kita ZOOM balik zaman 80 dan 90 an dulu

Hari neh mama anis nak membawa korang semua untuk mengenang zaman kanak-kanak kita pada 80 dan 90 an. Mesti korang teringat kat saat2 kenangan pahit manis korang dolu2 bila tengok pic2 kat bawah neh...





Mesti teruja kan tengok pembalut sing gam neh...
bila buka pembalut sing gam neh ada ink kat blakangnya.
pastu leh lekat kat tangan...alah...ala2 nk buat tatoo kunun...
 wah...nie memg permainan card yg paling mam anis suka dolu2..
selalu main ngan kenkawan kat lam kelas time cekgu tkda..

 Bekas pensel serbaguna..kalu korang ingat nape mama anis cakap serbaguna?
Sebabnya kat dua2 side leh bukak...pastu kat kat tepi2 tuh leh bukak gak kat 
ade sharpener(all in one la kata kan)

nih pon lagi satu benda alah masa kecit2 dulu...selalu sgt beli
boleh dikatakan tiap2 hari mesti beli at least satu..
untuk koleksi...hahahhhaha..
wangi kan ada mcm2 perasa..

 water kaler neh la mengingatkan mama anis pada satu kejadian...
acctually tk pernah beli pon...
cuma pernah curi2 guna yg mak sedara punya masa tuh...
yer lah nk beli kan tk mampu...

 piano camneh plak milik abg mama anis...
mama anis tkder pon piano cmneh sbg hak milik..
tpi tetapi jugak berebut mcm hakmilik sendiri...
*teringat masa kecit2 slalu gaduh ngan abg pasal benda2 cmneh..



 Satu lagi kegemaran time tuh....main smbung 2 baju kat ank patung kertas...
ala2 princess...

 Neh pulak dh msuk alam 90 an dah....agk maju sikit la...
time perkembangan adik mama anis...
dia memg suka main benda neh,
mama anis lak selalu gak menyebuk nk join...huhuhuhu..

 Gula2 neh sedapkan...
rasanya skrg pon msih ade lagi..

susu neh memg menjadi kegemaran mama anis ketika tuh...
paling suka yg kaler pink..
Last skali sing gam ala2 guli neh....memg sedap...


 main caplong atau org panggil senapang buluh....hahahaha....

10 comments:

narumi sakura said...

hahaha rindunya zaman skolah rendah..prnh main kate tu..naru pon suke susu segar yng pink tu >_< skrng ssh dh nak cari susu tu huhu

http://narumiaida.blogspot.com/

Kenari Malaya said...

hehehe...

Kenari Malaya said...

hehehe...

fRaMe+LenSeS said...

nadh rindu keta dash yonkurou tu. ;D

Ms Fai said...

rinduuunya zaman kecik2 dulu... piano tu dlu fai pn ade, tpi 1 lagu jer pndai main..lagu hepi besday... dulu fai sgt "gila" dgn ank patung kertas tu. mmg byk koleksi... huhu... really miss that moment ;)

Parut chicken pox semakin pudar dlm masa 3 bulan??

Ms Fai said...

rinduuunya zaman kecik2 dulu... piano tu dlu fai pn ade, tpi 1 lagu jer pndai main..lagu hepi besday... dulu fai sgt "gila" dgn ank patung kertas tu. mmg byk koleksi... huhu... really miss that moment ;)

Parut chicken pox semakin pudar dlm masa 3 bulan??

Pensil Tajam said...

teringat masa kecik2 dulu...hehehehe


http://ezzewondershop.blogspot.com/

pilotHans said...

wow, nice read.. really brought me back to memory lane..i also wrote a similar entry but in another way ->
http://www.yohanibrahim.com/blog/when-i-grow-up-i-want-to-be-a-superstar

sarah said...

salam perkenalan...bila ingat zaman kecik2 rasa cam nak balik ke zaman tu kan??

joe_greng said...

hahaha lagi satu permainan polis sentri. skang budak2 pun dh x tau dh. kena nyanyi nk undi jadi jahat atau polis...dia punya lagu bunyi gini ha..polis sentri want to jaga,polis mati pencuri jaga...lg satu kena nyayi gini ha..tok tilong had-had tok tilong kawan jahat, mana ketu mana keti samseng samsu, yang mana nak jadi sekeping...lain kg lain versi nyanyinyer...

Recent Posts