April 12, 2012

Pengalaman Bersalin Twin - Part 2

-Masih teringat2 lagi perbualan mama anis ngan cek suami 2-3 hari sebelum dia fly...masa tu kitaorang keluar lunch sama2. Masa cek suami tengah drive tiba-tiba jer mama anis tanya kat dia..papa..papa..kalau la masa papa kat sana tiba-tiba mama sakit nak bersalin, mama nak buat macamana? Dia terus cakap, mama call la dekat kak ina (kakak ipar).minta tolong dia, tak pon mama minta tolong jiran-jiran.Last choice, mama call ambulance.Mama anis pula balas, Ok, let say la kalau call semua tak dapat....mama drive jer lah pergi hospital sendiri...boleh tu...(confident jer aku ckp).pastu kitaorang pon gelak sama2...cek suami siap cakap minta di jauhkan lah semua tu sebab due date kan lambat lagi.

Morale of The story : jangan cakap yang bukan2...kalau masin mulut tu tanggung la sendiri..dulu masa anak kedua sekarang masa twin.memang terjadi betul seperti apa yang dikata..apapun semua adalah takdir Tuhan.

Perasaan membuak2 untuk update saat2 dan ketika di labour room tapi masa pula tak izinkan. sekarang amat2 sibuk berulang-alik dari rumah ke hospital setiap hari untuk melawat twin.Mesti pergi tanpa gagal kalau tak diaorang compem merajuk...hehehehe...

No comments:

Recent Posts