April 16, 2012

Pengalaman Bersalin Twin Part 4

Yang belum Baca lagi dari mula silalah ke page ni yer Pengalaman 1...kalu tak korang mesti tertanya2 pulak kisah sebelumnya.

Ok...pas keluar dari ruang pemulihan aku ditolak semula ke labour room.kenapa tak dimasukkan terus ke ward? sebabnya sape yang pernah bersalin di hospital putrajaya mesti tau yang bahawasanya bilik2 di hospital tu sgt2 la crowd.jadi sementara nak tunggu kosong letak la dlu kat labour room.masa sampai kat labour room family yang first aku tengok my lovely sister in law la...sambil tersenyum2 kat aku dia cium dahi aku n bisikkan kat aku...anis jangan risau k, akak dah amek afiy n airish ada ngan mak...time tu dah sedih dah...thank kak ina...i sayang u lebey la...hehehehehe...

pastu nurse tolak masuk lam bilik...tukar katil n whatever...tukar baju...pastu mak saya pulak masuk tengok..bawak airish sekali..masa tu memang dah sama2 nangis dah...rasa ssedih sangat kalau difikir2 kan..hehehhehe...kenangan terindah seumur hidup.dia siap cakap kisah anis ni dah boleh buat cerita dah...
takpa pasal anak2 jgan risau..mak dan yang lain2 ada.sadisnya time tu..

mak aku yang kat perlis pulak baru ondaway datang dari perlis selepas dapat call ke seremban untuk minta bantuan family dari sini untuk amek abang afiy yang aku tinggalkan kat umah.untuk pengetahuan, super angel yang telah menyelamatkan abang afiy daripada keseorangan adalah my sister, kak ina n husband dia..thanks.

cek abang dalam pukul 4.45 pagi baru diberitahu yang aku dah selamat bersalin..pagi tu dalam pukul 4 pagi dapat call dari abah seremban (cuma misskol tak sempat angkat).hati cek abang saya dah mula tak sedap bila terpandang call dari abah seremban.tetibe pulak line maxis ada kan...erm...agknya kejap aade kejap tkda la tu.dalam pukul 4.45 pagi dapat mesej dari husband kak ina (abg shawal) mengatakan aku dah selamat bersalin...terus terduduk,terdiam,,,semua ter la time tu....taktau nk buat apa...

daripada cerita cek abang aku kat aku...time tu dia rasa bersalah sangat2 kat aku...sbb tinggal aku sorang2. menangis dia sorang2 time tu.pastu pegi kat reception kaunter minta call ke malaysia pkai fon diaorg... call kat mak perlis untuk inform yang aku dah selamat bersalin (agknya time tu mak aku mesti tergelak kan...sebab mak aku la org first yg tahu aku sakit nak bersalin,dia la ke hulu kehilir buat call minta bantuan walaupon dia dok nun jauh di perlis).cek suami time tu tak tahu pon ceta disebaliknya.so dia ingat mak aku tu belum tahu lagi la kan.

pas kol mak kat perlis dia kol mak kat seremban...kene la marah sejibik ngan mak seremban...mak seremban tanya...ayie pergi mana...kenapa tinggal anis sorang2....bla...bla...bla...

pastu dia kol kat husband kak ina, tanya keadaan aku pulak...siap2 pesan lagi minta tolong belikan ape2 keperluan tuk baby n anis...baru tau sedih...baru teringat bahawasanya kitaorg memg tak prepare ape2 pon tuk sambut baby...semuanya berlaku terlalu cepat..

pukul 7 lebey baru aku dapat tempat di ward..dipindahkan ke ward...baby tak dapat tengok pon sedihnya... tak ckup bulan n terpaksa duk lam incubator di nicu.
Bekas yang menempatkan twin...

pada mulanya aku ingat keadaa bby ok jer cuma tk cukup berat jer...doc pulak minta sgt2 nak jumpa parent baby kat nicu tuk sign dokumen n brief tentang keadaan bby.terpaksa la tgu cek suami blik pada mlm tu juga.

No comments:

Recent Posts